Natuurlijk en duurzaam

Het buitenleven begint op Landgoed Wickevoort

In Wickevoort is van alles te beleven, terwijl je er tegelijkertijd ruimte en rust kan vinden. Dit van oudsher agrarische gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. De in totaal 56 hectaren bieden een scala aan mogelijkheden. Wandelen, fietsen, paardrijden, picknicken: heerlijk ontspannen én wonen, het kan hier allemaal.

Groen en energiebewust

Op Wickevoort woon en leef je met respect voor de natuurlijke omgeving

Wickevoort is groen en duurzaam. Oude bomen blijven behouden en er komt volop nieuwe aanplant. Zo blijft het lommerrijke, historische karakter van het gebied behouden en ervaar je optimaal dat je op het groene landgoed woont. In Wickevoort komen zo min mogelijk muren en schuttingen. Tuinafscheidingen zijn natuurlijk. Huizen worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. We kiezen voor verantwoorde bouwmaterialen en zeer energie zuinige woningen. De zonnepanelen op het dak, de uitstekende isolatie met automatisch geregelde ventilatie, de vloerverwarming met warmtepomp die de 'ouderwetse' cv-ketel vervangt en je huis in de winter behaaglijk warm en in de zomer heerlijk koel houdt. Daarom zijn in Wickevoort alle appartementen Energie neutraal en zijn de grondgebonden woningen bijna allemaal Nul op de meter. Zo zijn de bewoners van Wickevoort zelfvoorzienend in energie.

Energieneutraal

Energie neutraal betekent dat de woningen een energieprestatie (EPC) van 0 hebben. De woning wekt met zonnepanelen genoeg energie op voor het gebouw gebonden energiegebruik, zoals verwarming, ventilatie en verlichting. Met de zonnepanelen wek je je eigen stroom op, wat lagere energielasten oplevert, én je kan bij een aantal banken tot € 15.000 extra hypotheekruimte krijgen. Daarbij is een energie neutrale woning in Wickevoort gasloos en op een duurzame warmtebron aangesloten. Met een energie neutrale woning in Wickevoort draag je bij aan een beter klimaat en milieu én heb je lagere energielasten.

Nul op de Meter

Nul op de Meter is het meest duurzame woonconcept van dit moment. Alle energie die nodig is voor de gebouw gebonden installaties zoals verwarming, ventilatie en verlichting wordt door de woning zelf opgewekt met zonnepanelen. De woningen wekken daarbovenop zelfs genoeg energie om te voorzien in het huishoudelijk verbruik. De CO2 uitstoot en de energielasten zijn bij deze woning nihil. Hierdoor kan je bij een aantal banken tot € 25.000 extra hypotheekruimte krijgen. Een Nul op de meter woning in Wickevoort is gasloos en wordt op een duurzame warmtebron aangesloten én je hebt 10 jaar Nul op de meter garantie. Met een Nul op de meter woning draag je bij aan een beter klimaat en een beter milieu én heb je lage energielasten!

Delen van voorzieningen

Bij groen en duurzaam past ook het delen van voorzieningen en het stimuleren van elektrisch rijden. In Wickevoort staan daarom straks, speciaal voor de bewoners van Wickevoort, overal elektrische deelauto’s en andere elektrische vervoermiddelen. Ook komen er mogelijkheden voor het gezamenlijk gebruik van Wickevoorts gereedschap en staan er op een aantal plekken in Wickevoort pakketten ophaal en wegbreng punten, de zogenaamde “pick-up boxen”. En je kan wellicht straks bij SEIN bijvoorbeeld een ruimte huren, yoga lessen volgen of gebruik maken van een tandarts of fysiotherapeut.

De boer als buurman

Hou je van tuinieren? Wil je zelf groente of fruit oogsten uit de Wickevoortse moestuin of wil je samen met andere bewoners het groen in de buurt onderhouden? Dat kan straks allemaal op Wickevoort én natuurlijk mag je een handje helpen op Hoeve Wickevoort. Deze biologische stadsboerderij is verbonden met het hele gebied. Je bent echt een buur van de boer. Dit betekent af en toe een Hollandse mestlucht en wellicht hoor je vanuit je huis wel kippen, geiten of paarden. www.dewickevoorterstadsboeren.nl