Hoe leuk woon je hier!

Nét even anders winkelen

Kleine boetiekjes en mooie speciaalzaken

Genieten van het buitenleven in Wickevoort wil niet zeggen dat er niet volop genoten kan worden van mooie winkelstraten in de buurt. En bij Wickevoort zijn die lekker dichtbij. In zeven minuten met de auto en je bent in het centrum van Heemstede, waar geregeld gevarieerde streek- en brocantemarkten zijn en waar de Raadhuisstraat en de Binnenweg tot de leukste winkelstraten van Nederland behoren. Of je nu op zoek bent naar woonaccessoires, een knus boekwinkeltje, wat lekkers bij de patisserie of iets waar je kinderen blij van worden: in deze straten slaag je ongetwijfeld.

Fijnste winkelstad

Toch liever naar een de stad? Iets verder doorrijden en je bent in Haarlem, dat ook heel makkelijk per fiets en per bus te bereiken is. Haarlem is niet voor niets jarenlang uitgeroepen tot fijnste winkelstad. Je vindt er de vertrouwde, grote ketens, maar ook de kleine boetiekjes en tweedehands winkels. Sla vooral de Warmoesstraat niet over als je hier bent. Het is een unieke straat (waar ook een prachtig hofje staat). Leuk om doorheen te lopen of op een terras neer te strijken en een hapje te eten.

Hapje eten

Dit zijn de leukste plekjes

Wat te vieren of gewoon gezellig een hapje eten: er is genoeg keuze waar je met de auto of zelfs met de fiets heen kunt gaan vanaf je nieuwe woning. Of je nou chique wilt dineren of even een pannenkoek eten met het gezin. Dat laatste doe je in het Pannenkoeken Paviljoen dat aan de rand ligt van natuurgebied De Groene Weelde. In dit bosrijke gebied met speelweiden en waterpartijen is het paradijselijk voor wandelaars, fietsers, ruiters en skeeleraars. En wat is er dan lekkerder om na afloop een paar pannenkoeken te eten?

Verscholen in het groen

Iets heel anders, maar zeker lekker en mooi, is restaurant Landgoed Groenendaal. Deze locatie is verscholen tussen de eeuwenoude bomen. Hier ligt het monumentale koetshuis, dat al tientallen jaren fungeert als multifunctionele locatie met een fijn restaurant. Hou je van sfeer, dan is het Theehuis Cruquius ook wat voor jou. Oorspronkelijk was het Theehuis de woning van de opzichter van Gemaal De Cruquius. Het Theehuis is helemaal van hout en heeft een prachtig groot terras dat uitkijkt over de Ringvaart en het Spaarne. Is het wat frisser, dan liggen de plaids klaar op de terrasstoelen. Hier geniet je van een kop koffie, een borrel of een lekkere lunch.

Wandelen, sporten en frisse lucht snuiven

In zo’n mooie omgeving wil je wel naar buiten

Een groene omgeving nodigt uit om er op uit te gaan. Heerlijk een stukje hardlopen in je eentje, wandelen met z’n tweeën of ravotten met de kids. In de directe omgeving van Landgoed Wickevoort is er van alles te doen op het gebied van sport en recreatie. Zoals bijvoorbeeld het Wandelbos Groenendaal. Dit is een eeuwenoud wandelbos van 80 hectare. Ooit was het een buitenplaats, nu is het vrij toegankelijk voor iedereen. Ook voor honden dus, al zijn er eveneens wandelroutes die hondenvrij zijn. Er zijn verschillende routes uitgezet en allemaal beginnen ze bij de parkeerplaats van de speeltuin. Uitgewandeld? Breng dan nog even een bezoekje aan de kinderboerderij of aan restaurant de Konijnenberg. Als je liever naar het strand gaat, kan dat natuurlijk ook. Je fietst het zo aan. Ideaal op warme zomerdagen of om even lekker uit te waaien.

Groene Weelde

Een andere mooie plek waar je zeker graag heen zult gaan, is De Groene Weelde. Dit recreatiegebied ligt tussen Hoofdrop, Cruquius en Vijfhuizen. Het is een afwisselend gebied met bossen, waterpartijen en brede waterlopen met natuuroevers. Een prachtig natuurgebied direct naast de deur. Of je nou wilt picknicken of een bezoekje brengt aan het pannenkoekenhuis, in De Groene Weelde is het goed toeven.

Sporten maar

Welk kind is er nou niet gek op: zwemmen! Bij Sportplaza Groenendaal wordt er niet alleen zwemles gegeven, in de vakanties zijn er ook speciale activiteiten waar kinderen zich eindeloos mee vermaken. Een blik op hun blije gezichten en je weet genoeg, als ze zich uitleven tijdens de Aqua Disco of een wedstrijdje Eurocent duiken. Het mooie is dat ouders zich hier ook niet hoeven te vervelen, want er is voor hen de mogelijkheid om te fitnessen. Twee vliegen in één klap dus.

HealthclubNU heeft ook een sportief aanbod voor kinderen van 5 tot 18 jaar: crossfit en kids(kick)boxing. Maar ook een gevarieerd volwassen aanbod van crossfit, personal training, fitness, yoga diverse groepslessen.

Genoeg keuze

Voetballen, hockeyen, honkballen, zeilen, golfen: ieder heeft zo z’n lievelingssport en bij Wickevoort liggen diverse de sportverenigingen om de hoek. De Haarlemmermeersche Golfclubgolfbaan heeft 37 holes die door een typisch Hollands landschap lopen, terwijl een ander deel in een parklandschap met bomen ligt. De omgeving zorgt voor een echt vakantiegevoel. Dat zelfde geldt voor de Van Merlenhaven. Deze haven ligt vlakbij het Groenendaalse bos, met kinderboerderij, restaurant en kleine speeltuin. Een overdekt zwembad ligt op steenworp afstand.

Er op uit

Genoeg cultuur te snuiven in je nieuwe omgeving

Het Cruquius Museum vertelt het verhaal van de droogmaking van Haarlemmermeer. Verwonder je over de kracht van negentiende-eeuwse stoomtechnieken en de eeuwenlange strijd tegen het water. Of wat dacht je van het Historisch Museum Haarlemermeer? In dit museum leer je alles de algemene geschiedenis van de 160 jaar jonge polder. Bekijk de historische objecten, werktuigen, foto’s en films. en maak kennis met de pioniers die de polder ontwikkelden van drassige grond tot een rijk landbouwgebied. Voor jong en oud!

Het Oude Slot Heemstede

Het best bewaarde geheim van Heemstede is het bijzondere Oude Slot met mooie tuin, waterpartijen, weilanden en een boomgaard. Via de Vredesbrug maak je entree richting het schitterend gerestaureerd monumentaal Nederhuys, de Duivenpoort en Theeschenkerij. Dichtbij de reuring van de stad bevind je je hier in een groene oase van rust en stilte. Het Oude Slot heeft een bijzondere geschiedenis. Het is gebouwd tussen 1250 - 1360 en is diverse malen verwoest. (1393, 1404 en 1426) en herbouwd.

Praktisch

Alle faciliteiten die je nodig hebt

In de directe omgeving van Wickevoort vind je voldoende aanbod zoals tand- en huisartsen. Het Spaarne Gasthuis Heemstede is dicht bij. Het vinden van kinderopvang of een basisschool voor de kinderen zal ook geen problemen opleveren, er zijn er een aantal in de buurt. Schiphol ligt dichtbij, ideaal als je veel moeten reizen voor je werk.